van Ee makelaars

Taxaties

Wilt u een taxatie laten verzorgen? Wij regelen dit graag voor u. Wij werken hiervoor samen met gespecialiseerde taxatiebureaus.

Taxatierapport

Een taxatierapport is verplicht bij het verkrijgen van een financiering. In het rapport worden de bevindingen van de taxateur opgenomen. Niet alleen bij een financiering moet er een taxatierapport worden overlegd, maar ook bv bij een boedelscheiding, aanslag successierechten of WOZ contra taxatie kan er om gevraagd worden.

Direct contact

Wat staat er in een taxatierapport?

Tijdens een woningtaxatie worden de volgende gegevens opgenomen:

  • Soort woning, grootte, aard en indeling van de woning
  • Grootte, aard en indeling van het perceel
  • De ligging, uitzicht, eventuele overlast en voorzieningen in de nabije omgeving
  • Bouwkundige kwaliteit, staat van onderhoud van zowel de woning als installaties en het niveau van afwerking
  • Esthetische en architectonische kwaliteit. Is er sprake van beperkte zakelijke rechten die gelden voor het huis en/of de grond?

Het taxatierapport bevat verder een kadastraal uittreksel (indien aanwezig) en een kadastrale kaart van de woning. Er worden ook referentieobjecten uit de nabije omgeving opgenomen en grafieken met de waardeontwikkelingen van de betreffende woning.

Waardeverklaring

Een waardeverklaring is een eenvoudige taxatie. Het is de manier om te weten wat een woning op dit moment in de huidige markt minimaal zal opleveren. Een waardeverklaring neemt minder tijd in beslag en is dan ook veel goedkoper dan een volledige taxatie. Banken nemen in bepaalde gevallen genoegen met een waardeverklaring in plaats van een volledige taxatie (bv overbruggingskrediet, aanvang van een nieuwe rentevast periode).

Hebt u een taxatierapport of waardeverklaring nodig, neem dan contact met ons op. Bel met 030-6953222 of stuur een mail naar info@vaneemakelaars.nl

Direct contact