Dorpsplein 1 3711 BA Austerlitz

Verkocht

Omschrijving

DOOR DE OVERWELDIGENDE ANIMO WORDEN ER VOOR DIT OBJECT GEEN BEZICHTIGINGEN MEER GEPLAND

Austerlitz ligt in het prachtige buurschap van Zeist en is een prachtig dorp midden in de bossen.

Vele ANWB fiets routes en mountainbike trails zijn ongekend populair, zo ook de onbegrensde wandelpaden, die leiden naar de beroemde piramide van Austerlitz, die stamt uit de napoleontische tijd. U vindt hier grazende schapen op prachtige zand verstuivingen met heide en een echte waterbron. Allemaal bezienswaardigheden waar men graag voor om rijdt. Alle bossen rondom Austerlitz zijn eigendom van staats bosbeheer, deze organisatie is al jaren bezig de bossen in de oude stijl te terug te brengen, inmiddels al met verbluffend resultaat. Ook de kans op bebouwing is gering of zelfs nihil te noemen.

Wij bieden u deze levensloopbestendige woning, welke ook zeker geschikt is voor starters, aan.

U heeft prachtig uitzicht op het plein, dit laat niets te wensen over en spreekt tot alle verbeelding. Alle activiteiten die behoren bij een kleinschalig dorp worden voor de deur georganiseerd.

Het totale woonoppervlak is 124 m2. Na modernisering zult u hier met veel plezier in de kern van Austerlitz wonen. De indeling van de woning is volgens ieders wens te wijzigen, met de juiste vergunningen zijn er mogelijkheden om de eerste verdieping te vergroten.

De indeling is als volgt: hal / entree, ruime gang met vaste trap, slaapkamer met aansluitend een badkamer met douche, dubbele wastafel en extra toilet, een grote woonkamer met eetkamer, open keuken met deur naar buiten, toilet. Op de eerste verdieping is één slaapkamer.

Tevens is er een ruime inpandige berging.

De tuin is aan de voor- en zijzijde van de woning en gesitueerd op het Zuiden en op het Oosten.

De woning is nimmer bewoond geweest door de eigenaar, derhalve zijn er geen vragenlijst, lijst van zaken, energielabel en dergelijke opgemaakt en ingevuld.

Het dorp Austerlitz vindt zijn oorsprong in het jaar 1804, met de komst en vestiging van het Franse leger. Ten bate van Kamp Austerlitz werd de Woudenbergseweg aangelegd, die rond 1830 werd verlengd tot aan Woudenberg. Na vertrek van het leger vestigden bos- en landbouwers zich in Austerlitz. Het dorp ontstond door de bouw van drie boerderijen. Rond de voornaamste pomp kwam een nederzetting, het tegenwoordige Dorpsplein en de Schoolweg. Samen met de bomenrijen vormt dit gebied een waardevolle stedenbouwkundige eenheid. Uiteindelijk kreeg het dorpje twee kernen: tussen de Austerlitzseweg en Oude Postweg en rond de waterput. Het rechthoekige wegenpatroon in het dorp herinnert nog aan het legerkamp, dat volgens een gebruikelijk strak patroon was opgezet. De bosranden, het plein en de tuinen bepalen in hoofdlijnen de sfeer van het dorp. De linten zijn in de loop der tijd geleidelijk opgevuld met voornamelijk vrijstaande bebouwing. Na de Tweede Wereldoorlog zijn kleinschalige nieuwbouwbuurten aan de rand van het dorp ontwikkeld.

Ziet u mogelijkheden en wilt u een kans om een gelijkvloerse woning naar eigen inzicht te moderniseren? Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Lees de volledige omschrijving

Contact

Van Ee Makelaars

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bungalow, geschakelde woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligging
In bosrijke omgeving, in centrum

Oppervlakten en inhoud

Wonen
124 m²
Inhoud
499 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
2

Buitenruimte

Tuin
Voortuin
Voortuin
114 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoost

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken